keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Hammasvaloa


Terveiset Pietarista!

Kävinpä eilen hotelli Moskovan alakerran Prismassa, jos olisin sähköhammasharjaan vaihtopäitä löytänyt. Löytyi yksi kappale kokonaista uutta harjaa vaihtopäineen sekä lukuisia sähköttömiä harjoja ja hammaslankaa ja -tahnaa jos jonkin sorttista. Vaihtopäitä ei vain löytynyt. Tänään kävin uudestaan ihan vain pullovettä etsimässä, mutta päätin vilkaista hammasharjahyllyn varmuuden vuoksi uudestaan. Siellä se yksi ainoa sähköharja oli, yhä myymättä. Katsoin harjan myyntikylttiä tarkemmin ja tajusin, että sehän on valmistettu Saksassa. Ovatko sähköhammasharjat vaihtopäineen EU:n pakotelistalla? Sen lisäksi, että on varsin ovelaa koetella Venäjän sähköhammasharjan omistavan ylemmän keskiluokan hermoja tekemällä heidän elämästään himpun verran vähemmän sujuvaa, helppoa ja tervettä, valinta voi olla muutenkin strateginen. Jos tilanne tästä vielä kiristyisi muualla kuin Ukrainassa... Tiedättekö ne amerikkalaiset piirrossarjat, joiden pääidea on se, että kaksi vauhtihahmoa mätkii toisiaan vaihtelevalla menestyksellä? Kelju K. Kojootti ja Maantiekiitäjä lienevät ääriesimerkki epätasaisesta parista, jossa vain yksi tahtoo pahaa toiselle, mutta se toinen, joka ei eritysesti ajattele mitään, voittaa aina. Ei se, vaan joku sellainen sarja jossa on kaksi melko tasavahvaa tappelupukaria. Jossain jaksossa toinen niistä on syönyt aivan liikaa herkkuja, ja sen hampaat ja ikenet alkavat mätiä ja hampaat menevät lopulta pieniksi pirstoiksi yhdellä mäjäyksellä ja tippuvat suusta tyystin. Mieti, miten hyvin sotilas, jolle käy samalla lailla, pystyy keskittymään sotimiseen.

Itsehän koin hammasvalaistumisen noin 12 päivää sitten hammaslääkärin tarkastusvastaanotolla. Edellisestä vastaavasta oli vierähtänyt jo viitisen vuotta. Hammaslääkäri sanoi minulla olevan hammaskiveä, pari alkavaa reikää ja ikenet melko huonossa kunossa. Hampaat pitäisi pestä kaksi kertaa päivässä ja langata kerran, ja niin olen sen jälkeen tehnytkin joka ikinen päivä, paitsi silloin helatorstain aattona kun meni överimyöhään juhlissa ja saatoin vain nukahtaa omaan sänkyyni spontaanisti. Pari päivää valaistumisesta tajusin, että voisin ruveta superrasittavaksi ihmiseksi, joka ottaa jatkuvasti itsestään hammasselfieitä edellisen pääministerimme tyylisellä hymyllä, alkaa päivittää Facebook-profiiliaan päivittäin tämäntyylisillä postauksilla: ”Taas tuli pestyä hampaat!”, ”Minä <3 sähköhammasharja”, ”Hammaslanka rules”, ”Illan hampaidenpesu 3 minuuttia 23 sekuntia. Ihan hyvä aika, mutta vähän kauemminkin olisi voinut...” ja hommaa bloginsa sponsoriksi Suomen hammaslääkäriliiton sekä pari Xylitol-purkka- ja hammastahnavalmistajaa. Lisäksi mihin tahansa seuraan joutuessaan voisi yrittää aina kääntää keskustelun hampaidenpesuun. Sillä onhan suun terveydestä huolehtiminen toki ihmisen tärkein velvollisuus, josta on hyvä muistuttaa muitakin. Kaveripariskunta, jonka kanssa asiasta juttelin, oli ehdottomasti sitä mieltä, että minun kannattaisi ryhtyä tällaiseksi ihmiseksi. Kaksi puolueetonta ulkopuolista ei voi olla väärässä. Tunnuslauseeni on tästälähin Terveet aivot terveen suun yläpuolella! Ja hei, mitäs näistä sanotte?

Minullakin on arka paikkani, pari hammasta joihin en ole tyytyväinen. Onneksi ne sijaitsevat suun takaosassa. T. Miss Mun Hampaat

Olen tavattoman ylpeä hampaitteni kehityksestä sen jälkeen, kun aloin pestä ne kaksi kertaa päivässä. Voin jakaa pyytämättä ilmaisia hammasvinkkejä, kun kohtaamme.

Tai mieluummin heti: Menepäs nyt siitä pesemään ne hampaat, jottei itselläsikin ole kohta tällaisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti